artikel

Verras uw gasten op Valentijnsdag met oesters

Horeca

Verras met Valentijnsdag uw gasten met oesters. Oesters worden sinds jaar en dag geassocieerd met de liefde. Er wordt beweerd dat oesters lustopwekkend zijn. De bekende Spaanse verleider Casanova at volgens de overlevering wel 50 oesters per dag. Met oesters zet u een bijzonder en smakelijk gerechtje op tafel zet!

Gegratineerde oesters
Ingrediënten:

  • 12 verse Zeeuwse oesters
  • 2 tomaten
  • zout, peper
  • 1 citroen
  • 125 ml slagroom
  • 1 eetlepel fijngehakte basilicum
  • 25 g verse parmezaanse kaas
  • 75 g veldsla

Bereidingswijze:
Snijd de oesters één voor één open: houd de oesters met één hand tussen een dubbelgevouwen theedoek zo vast, dat de platte schelp boven zit. Steek met een oestermes of een stevig puntig mes in het scharnier en maak met een draaibeweging de schelp open. Verwijder de platte schelpen en maak de oesters in de bolle schelpen los. Zet de schelpen met oester op de bakplaat.Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Laat de blokjes op keukenpapier uitlekken. Bestrooi ze met zout en peper. Boen de citroen schoon en rasp er 2 theelepels gele schil af. Klop de slagroom half stijf en schep het basilicum met de citroenrasp en enkele druppels citroensap erdoor. Verdeel de blokjes tomaat over de oesters en schep de room erop. Strooi de parmezaanse kaas erover.

Schuif de bakplaat ca. 15 cm onder het hete grillelement en laat de oesters in ca. 5 minuten goudbruin en gaar worden. Verdeel de veldsla over 4 borden of een schaal en zet de oesterschelpen erop.

Reageer op dit artikel