artikel

De Lekkerste Saus: Frambonaise

Horeca

Het klinkt nogal onconventioneel en dat is het ook: Frambonaise. Maar lekker is het wel. Sterker nog: de vakjury heeft bepaald dat Frambonaise van ‘Kwalitaria Annie van…’ in Millingen de Lekkerste Saus van Nederland is.

Tien top-sauzen stonden op 17 maart jl. op een rijtje bij Remia in Den Dolder. Tien finalisten in de strijd om De Lekkerste Saus van Nederland. Een vakjury met daarin onder meer televisiekok Ramon Beuk en smaakexpert Theus de Kock (chef-kok van De Echoput) boog zich over de sauzen en kwam na uitvoerig proeven en herproeven, discussiëren, cijferen en nog maar weer eens proeven, tot de conclusie dat Frambonaise de allerlekkerste saus van het land is.

Deze saus, van onderneemster Hilda van der Hoop van ‘Kwalitaria Annie van…’ in Millingen, bleef op het nippertje de nummers 2 en 3 voor, respectievelijk Timmy’s Saus van Timmy’s Eethuys in Raamsdonksveer en Tracia-saus van Lunchroom Tata Rada in Alkmaar. Vandaag, vrijdag 1 april, krijgen de makers van de drie lekkerste sauzen van Nederland bezoek van hoofdredacteur Martine Zuil van Snackkoerier en product group manager Geor Schuurman van Remia om de complimenten, de bekers én de uitgeloofde waardecheques van respectievelijk € 2.500,-, € 1.500,- en € 750,- in ontvangst te nemen.

De wedstrijd ‘De Lekkerste Saus van Nederland’ werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door Snackkoerier, in samenwerking met Remia. Gedachte hierachter is om ondernemers te stimuleren om meer te doen met speciaalsauzen. Met een lekkere, multi-toepasbare saus is voor hen veel geld te verdienen en dus verdient een goede saus alle aandacht. Remia zal daarom ook alles in het werk stellen om de winnende saus in productie te nemen en aldus door het hele land te verspreiden. Uiteraard ontvangt maakster Hilde van der Hoop in dat geval van iedere door Remia verkochte emmer een vergoeding.

Reageer op dit artikel