artikel

Groente met ansjovisdipsaus

Horeca

Ingrediënten50 Gram (room-)boter8 radijsjes7 eetlepels (olijf-)olie5 stuks ansjovis4 stengels (bleek-)selderij4 waspeen3 teentjes knoflook1 rode paprika1 groene paprika ¼ (bloem-)koolzout BereidingVerwarm de olie en boter in een pannetje. Fruit de knoflook 3 minuten op zacht vuur. Voeg de ansjovis toe en laat deze smelten. Breng de saus op smaak met zout. Snijd de worteltjes in dunne […]

Ingrediënten
50 Gram (room-)boter
8 radijsjes
7 eetlepels (olijf-)olie
5 stuks ansjovis
4 stengels (bleek-)selderij
4 waspeen
3 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 groene paprika
¼ (bloem-)kool
zout

Bereiding
Verwarm de olie en boter in een pannetje. Fruit de knoflook 3 minuten op zacht vuur. Voeg de ansjovis toe en laat deze smelten. Breng de saus op smaak met zout. Snijd de worteltjes in dunne repen, verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de paprika in vieren en verwijder de pitjes. Halveer de selderijstengels.

Houd de saus warm op een rechaud of fonduestel maar laat het niet koken. Serveer de groenten erbij. De groenten worden in de saus gedoopt.

Reageer op dit artikel