artikel

Salade van vlindermacaroni

Horeca

Ingrediënten400 gram (vlinder-)pasta50 gram zwarte olijven4 theelepels citroensap4 stuks ansjovis3 eetlepels (olijf-)olie2 eetlepels peterselie1 groene paprikazout(zwarte) peper BereidingBreng 4 liter water aan de kook met 1 eetlepel zout. Kook de pasta beetgaar (10 minuten) en giet af. Roer de olijfolie door de pasta en laat afkoelen. Ontpit de olijven en hak ze fijn. Hak de […]

Ingrediënten
400 gram (vlinder-)pasta
50 gram zwarte olijven
4 theelepels citroensap
4 stuks ansjovis
3 eetlepels (olijf-)olie
2 eetlepels peterselie
1 groene paprika
zout
(zwarte) peper

Bereiding
Breng 4 liter water aan de kook met 1 eetlepel zout. Kook de pasta beetgaar (10 minuten) en giet af. Roer de olijfolie door de pasta en laat afkoelen. Ontpit de olijven en hak ze fijn. Hak de ansjovis in kleine stukjes.

Halveer de paprika, verwijder de pitjes en snijd in dunne reepjes. Meng olijven, citroensap, paprika, peterselie en ansjovis door elkaar en schep dit door de pasta. Breng op smaak met zout en peper.

Reageer op dit artikel