artikel

Beste voedingsdienst van Nederland actief in Emmen

Horeca

Verpleeghuis De Bleerinck in Emmen heeft de beste voedingsdienst van Nederland. Dat is het resultaat van een onderzoek naar de kwaliteit van de voeding in ruim driehonderd zieken-, verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland. De Drentse instelling ontvangt de Food is Care Award 2005 voor haar uitverkiezing. Op basis van de gegevens uit het onderzoek is […]

Verpleeghuis De Bleerinck in Emmen heeft de beste voedingsdienst van Nederland. Dat is het resultaat van een onderzoek naar de kwaliteit van de voeding in ruim driehonderd zieken-, verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland. De Drentse instelling ontvangt de Food is Care Award 2005 voor haar uitverkiezing.

Op basis van de gegevens uit het onderzoek is de eerste top 100 voor voedingsdiensten samengesteld. Hermes Uitgeverij, Koksgilde Nederland en de Landelijke Organisatie Cliëntenraden (LOC) namen hiervoor het initiatief. Zij werden geïnspireerd door staatssecretaris Ross van Volksgezondheid die vorig jaar juni opperde een ranglijst samen te stellen, daarmee refererend aan de Michelingids voor horecaondernemingen.

De winnende instelling ontving de award tijdens het Nationaal Voedingscongres in de Utrechtse Jaarbeurs uit handen van de staatssecretaris. De tweede plaats is voor ziekenhuis St. Maartenskliniek uit Nijmegen, de laatste podiumplaats wordt bezet door seniorenwooncentrum De Boomberg in Hilversum.

Klik hier voor de volledige top 100.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel