artikel

Bier en wijn weer verkrijgbaar in vliegtuigen KLM

Horeca

KLM wil weer gratis bier en wijn aan boord van de vliegtuigen schenken. Passagiers konden op vluchten naar Europese bestemmingen lange tijd niet genieten van deze alcoholische versnaperingen, omdat ze waren wegbezuinigd. KLM wil echter de dienstverlening in de toestellen in lijn brengen met die van fusiepartner Air France, die wel bier en wijn aanbiedt.

Dat zei P. Gregorowitsch, bij KLM verantwoordelijk voor het passagiersvervoer, maandag. Het is nog onduidelijk wanneer er weer wijn en bier aan boord wordt geschonken. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij vindt dat passagiers in de eigen vliegtuigen en in die van Air France dezelfde service moeten krijgen. ‘We vliegen met verschillende kleuren, maar aan boord moeten we het even aantrekkelijk maken voor Fransen als voor Nederlanders’, lichtte Gregorowitsch toe.

KLM houdt ook rekening met de toename van het aantal Franse passagiers bij het inroosteren van het personeel. Op vluchten tussen Amsterdam en Parijs zet de maatschappij bijvoorbeeld voornamelijk Franssprekend cabinepersoneel in. Dat geldt ook voor vluchten naar bestemmingen waar alleen KLM op vliegt, zoals Manilla.

Om het Frans van de werknemers bij te spijkeren, spoort KLM ze aan om op cursus te gaan. ‘We krijgen daar veel respons op’, aldus Gregorowitsch. KLM ging vorig jaar samen met Air France.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel