artikel

Dubbelslag van Spaarne Ziekenhuis

Horeca

‘Ik ben nog steeds beduusd. Bel me morgen nog maar eens.’ Joost Dirken kan nog maar amper geloven dat hij de Nationale Catering Award in de categorie Institutionele catering heeft gekregen. De winnaar blijft zoeken naar woorden, al weet hij één ding heel zeker: ‘Dit is een dubbelslag van het Spaarne Ziekenhuis.’ Dirken is sectorhoofd […]

‘Ik ben nog steeds beduusd. Bel me morgen nog maar eens.’ Joost Dirken kan nog maar amper geloven dat hij de Nationale Catering Award in de categorie Institutionele catering heeft gekregen. De winnaar blijft zoeken naar woorden, al weet hij één ding heel zeker: ‘Dit is een dubbelslag van het Spaarne Ziekenhuis.’

Dirken is sectorhoofd Voeding van het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp. Gisterenavond trad hij in de voetsporen van onder meer Peter Broekhof en Stan Mertens. Enkele dagen daarvoor was het ook al feest in Hoofddorp. Dirken: ‘Dinsdag won Nadia Kok de eerste prijs in de categorie Instellingskok tijdens de Nationale Food Week. Twee dagen later krijg ik deze prijs. Ik ben nu een uurtje na de uitreiking nog steeds verbaasd en sprakeloos.’

De award en Dirken zijn nieuw voor elkaar, maar er lijkt een mooi cateringhuwelijk te ontstaan nu Dirken bij het neusje van de cateringzalm behoort. De vonk sloeg gisteravond al behoorlijk over. ‘Weet je, het mooie is dat dit een echte vakprijs is. Daar ben ik enorm blij mee. Mensen uit de branche hebben mij genomineerd. Dat doet me wat. Al vraag ik me nog steeds af “waarom ik?”. Ik doe gewoon mijn werk. Mijn medewerkers verdienen het meer dan ik.’

Reageer op dit artikel