artikel

Gevangenen minder agressief van gezonde voeding

Horeca

Gezonde en gevarieerde voeding heeft een positieve invloed op het gedrag van gevangen. Vooral het eten van vis zorgt ervoor dat gedetineerde minder vatbaar zijn voor agressie, zo betoogt bijzonder hoogleraar forensische psychologie professor dokter Henk Nijman van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Veel delinquenten hebben te maken met psychiatrische en psychosociale problemen. Buitenlandse studies bewijzen dat ingrijpen in de voeding helpt om agressiviteit onder gedetineerden te verminderen. Vooral vis brengt belangrijke voedingsstoffen in het lichaam.

Het ministerie van Justitie laat inmiddels een studie verrichten naar de effecten van het eten in gevangenissen op agressiviteit.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel