artikel

Gevulde koolrabi met gehakt

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen: 2 koolrabi’s (ca. 500 g) kruidenzout ½ rode paprika 100-150 gram pittig aangemaakt rundergehakt 2 eetlepels geraspte kaas bieslook BereidingswijzeSchil de koolrabi’s en snij ze horizontaal doormidden. Hol de helften uit tot een ‘wand’ van 1,5 – 2 cm blijft staan (bewaar het uitgeholde deel voor een salade of kook dit […]

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 koolrabi’s (ca. 500 g)
  • kruidenzout
  • ½ rode paprika
  • 100-150 gram pittig aangemaakt rundergehakt
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • bieslook

Bereidingswijze
Schil de koolrabi’s en snij ze horizontaal doormidden. Hol de helften uit tot een ‘wand’ van 1,5 – 2 cm blijft staan (bewaar het uitgeholde deel voor een salade of kook dit apart). Zet de vier helften ondersteboven op een magnetronbestendig bord en kook de koolrabi voor, onafgedekt, 2-3 minuten, ca. 750 Watt.

Draai de koolrabihelften weer om en bestrooi de binnenkant licht met kruidenzout. Snij de paprika in stukjes en meng deze door het gehakt. Vul de koolrabihelften met het gehakt en bestrooi ze met de kaas. Zet ze op het bord in de magnetron, onafgedekt, tot het gehakt grijsbruin is en de kaas begint te smelten, 4-6 minuten, ca. 500 Watt. Garneer met fijngeknipt bieslook.

Reageer op dit artikel