artikel

‘Haal snacks en frites uit bedrijfskantine

Horeca

Ruim driekwart van de werkenden in Nederland vindt het acceptabel als de bedrijfskantine kroketten en patat in de ban doet en alleen nog gezonde voeding aanbiedt. Dat blijkt uit de vrijdag 22 april gepubliceerde Randstad WerkMonitor, een onderzoek onder 440 werknemers van achttien jaar en ouder.

Slechts een of de vijf werkenden ziet het helemaal niet zitten om tijdens de lunch op het werk alleen nog gezond te eten. De ondervraagden zullen de vette hap wel missen. Een kwart zal met pijn in het hart afscheid nemen van de kroket. Elf procent heeft er moeite mee als patat uit het assortiment verdwijnt, 9 procent als ze het zonder frikadel moeten stellen.

Van de werknemers vindt 82 procent het stimuleren van gezonde voeding door de werkgever enigszins tot zeer belangrijk, blijkt uit het onderzoek van Blauw Research.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel