artikel

Ingrijpende reorganisatie Compass Group

Horeca

Compass Group Nederland is ingrijpend aan het reorganiseren. In totaal verdwijnen honderd van de 375 niet-operationele functies in de organisatie. Vooral de commerciële afdelingen worden hard geraakt.

Volgens goed ingelichte bronnen zou ook directeur commerciële zaken Sebastiaan Parqui op non-actief staan en verwikkeld zijn in een juridisch conflict. Directeur Irene Baltus doet de bewering af als onwaar. ‘Sebastiaan Parqui heeft de organisatie vorig jaar december verlaten en van een juridisch conflict is absoluut geen sprake.’

Honderd overheadfuncties zijn overtollig verklaard. Op de afdelingen sales en marketing verdwijnen de meeste banen, ook het aantal salesmanagers is teruggebracht (van 25 naar 18). Baltus, die in november 2004 algemeen directeur werd: ‘Sinds eind vorig jaar zijn we intensief bezig met het doornemen van de organisatie. Welke mensen voegen een meerwaarde toe aan de operationele taken en zijn nodig voor een goede service. Dat leidt tot interne verschuivingen en het verlies van banen. Maar alles is afgewikkeld in goed overleg met de vakbonden.’

Op het hoofdkantoor in Groot-Brittannië rommelt het eveneens. Aandeelhouders houden CEO Mike Bailey verantwoordelijk voor de slechte resultaten. Ze eisen zijn aftreden, nadat Compass Group International onlangs voor de tweede keer een winstwaarschuwing uitsprak.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel