artikel

Juryrapport The College Hotel – Amsterdam

Horeca

De jury is bijzonder onder de indruk van dit nieuwe hotel in Amsterdam. Er is op een liefdevolle manier aandacht besteed aan elk detail van het concept en het interieur. Van het Delfts blauwe servies tot de dubbele plinten in de hotelkamers. Een ander opvallend element is dat het klassieke gebouw niet alleen met stijl, […]

De jury is bijzonder onder de indruk van dit nieuwe hotel in Amsterdam. Er is op een liefdevolle manier aandacht besteed aan elk detail van het concept en het interieur. Van het Delfts blauwe servies tot de dubbele plinten in de hotelkamers. Een ander opvallend element is dat het klassieke gebouw niet alleen met stijl, maar ook met verfrissende humor is benaderd.

Design en comfort zijn overal zeer goed op elkaar afgestemd. De inrichting is zowel praktisch als trendsettend. Het is een subtiele match van klassiek met eigentijds design. Doordat beide elementen elkaar aanvullen, ontstaat er een verfrissende synthese die voor een absolute meerwaarde zorgt. Bovendien houden beide elementen elkaar in balans, zodat geen enkel onderdeel doorslaat of over the top wordt.

De hotelkamers zijn spectaculair en fungeren als een soort intieme miniappartementen. Innovatief design, stijl en grandeur staan hier centraal, maar nog belangrijker is service en vooral veel luxe comfort.

De ondernemer en de designers hebben zich maximaal ingeleefd in het behoeftepatroon en het profiel van de gast. De bezoeker staat hier centraal en niet het ego van de ondernemer of de ontwerper.

The College Hotel zet een nieuwe standaard op het gebied van horecadesign in Nederland.