artikel

Kabeljauwconferentie

Horeca

Op 25 april 2005 organiseert de Exportorganisatie voor Noorse vis een internationale conferentie over kabeljauw. De conferentie is bestemd voor vertegenwoordigers uit de internationale retail, de horeca en de foodservice markt. Een aantal plaatsen is gereserveerd voor geïnteresseerde media. De conferentie vindt plaats aan de vooravond van de European Seafood Exhibition 2005 (26-28 april) in Chateau du Lac in Genval op 20 km van Brussel.

Tijdens deze internationale conferentie staat verse kabeljauw centraal. Sprekers gaan in op het belang van verse vis voor afnemers en de eisen waaraan een leveranciersland zoals Noorwegen moet voldoen. Verder wordt aandacht besteed aan het duurzaam beheren van visbestanden en de relatie tussen de visserij en de aquacultuur. Hierbij wordt ook ingegaan op milieuaspecten en de verantwoordelijkheid die de aquacultuur op dit terrein draagt.

De conferentie vindt plaats tussen 17.00 en 20.00 uur. Na afloop van de conferentie presenteert de Exportorganisatie voor Noorse vis een nieuwe promotiecampagne voor verse vis uit Noorwegen. Een diner waarin gekweekte kabeljauw de boventoon voert, sluit de conferentie af.

Voor meer informatie
Exportorganisatie voor Noorse vis
Fenny R.J. Straat
T 030 69 32 684
fenny@stratcom.nl

Reageer op dit artikel