artikel

Oosterbeek wil langste ontbijttafel van Nederland

Horeca

De Oranje-Vereniging Oosterbeek wil op Bevrijdingsdag het Nederlands record langste ontbijttafel verbeteren. Minimaal 2400 mensen zijn donderdag 5 mei nodig om de 1,2 kilometer van Boskoop te verbeteren. Oosterbeek telt 13.000 inwoners.

Achtduizend broodjes, drieduizend krentenbollen, vijftienhonderd liter yoghurt, vijftienhonderd appels en evenzoveel sinaasappels. De organisatoren peuterden alles los bij het bedrijfsleven, waardoor het ontbijt gratis wordt aangeboden.

De vereniging maakt zich ondanks alles zorgen over het slagen van de recordpoging, omdat Bevrijdingsdag midden in de vakantie valt. Een vermelding in het Guiness Book of Records is daardoor uit het hoofd gezet. Die is in het bezit van China, waar een ontbijttafel werd geplaatst van maar liefst zes kilometer.

De logistiek complexe organisatie vergt enige voorbereiding, vandaar dat de initiatiefnemers ’s nachts om één uur beginnen met het plaatsen van de tafels. Vanaf negen uur zijn ontbijters welkom op de Utrechtseweg.

Terug naar nieuwsoverzicht