artikel

Rode mul met raapstelen

Horeca

Ingrediënten: 1.6 kg filet van rode mul 2 kg cyprusaardappelen 500 g raapstelen 1 kg bleekselderij 3 dl room 50 cl sherry (medium dry) 50 g zongedroogde tomaatjes 5 g pesto 3 eieren 300 g mozarella (geraspt) 60 cl olijfolie 5 g peperkorrels zout, peper Bereiding:Verwarm de oven voor op 180º. Snijd de aardappelen met […]

Ingrediënten:

 • 1.6 kg filet van rode mul
 • 2 kg cyprusaardappelen
 • 500 g raapstelen
 • 1 kg bleekselderij
 • 3 dl room
 • 50 cl sherry (medium dry)
 • 50 g zongedroogde tomaatjes
 • 5 g pesto
 • 3 eieren
 • 300 g mozarella (geraspt)
 • 60 cl olijfolie
 • 5 g peperkorrels
 • zout, peper
 • Bereiding:
  Verwarm de oven voor op 180º.
  Snijd de aardappelen met een keukenmachine in schijven en verdeel over ingevette ovenschaal.
  Meng de room met de tomaatjes, pesto, eieren, zout en peper. Giet dit over de aardappelschijven en meng. Afbakken in de oven en afgratineren met de geraspte mozarella. Snijd de selderij en julienne en gaar deze in room en sherry. Voeg de raapstelen toe en breng op smaak met zout en peper.
  Bak de rode mul in de olijfolie. Steek aardappelrondjes uit en maak het bord op.

  Reageer op dit artikel