artikel

Sfeerverslag gezonde voeding in de catering

Horeca

Hoe gaat de cateraar om met gezonde voeding? Tijdens de Nationale Foodweek lieten Erik Driessen van Foodstep en Thierry Neuféglise van het Bedrijfschap Horeca en Catering hun licht schijnen over voeding en gezondheid. De redactie van Catering Magazine was ter plaatse voor een sfeerverslag van de beurs en het congres.

Even bijkomen onder het genot van een hapje en een drankje.
Netwerken blijft een belangrijk onderdeel van elke beurs.
Ook biologische producten worden gepresenteerd aan de cateraar. SMB uit Nijkerk stond op de beurs met de bio+ producten, waaronder vlees, kaas en eieren.
De belangstelling voor het proeven van broodjes beenham is groot.
‘Overgewicht blijft voorlopig een belangrijk onderwerp’, aldus Erik Driessen van Foodstep (rechts op de voorgrond). ‘Het is echt een hype, er gaat veel subsidie heen. Er is dus geld mee te verdienen.’
Thierry Neuféglise van het Bedrijfschap Horeca en Catering ontwikkelde scenario’s voor de toekomst van Nederland op het gebied van voeding. ‘Ik ken een cateraar die ooit een glutenvrij buffet moest verzorgen, er niets van wist, zich er in verdiepte en nu door het hele land wordt gevraagd.’
De belangstelling viel tegen, de betrokkenheid niet. Uit de discussie: ‘De bedrijfstak moet eerlijker zijn over wat er in producten zit.’ en ‘Ik snap niet waarom 1 op de 7 ouders toestaan dat hun kind te dik is.’
De Nationale Foodweek: proeven, kijken, netwerken en (ver)kopen.

Lees meer over het symposium in het komende nummer van Catering Magazine.

Foto’s: Lieneke Schuitemaker

Reageer op dit artikel