artikel

Sodexho Health & Care Services

Horeca

Omzet: € 35 miljoenAantal locaties: 115Medewerkers in vaste dienst: 700 Als managementorganisatie levert Sodexho Health & Care Services (voorheen Van Hecke Institutioneel) maatwerk voor de senioren- en gezondheidszorgmarkt in Nederland. De organisaties doet dit met flexibele voedingsconcepten en services. MultiServicesDe services gaan verder dan restauratieve dienstverlening alleen. Sodexho Health & Care Services treedt steeds vaker […]

Omzet: € 35 miljoen
Aantal locaties: 115
Medewerkers in vaste dienst: 700

Als managementorganisatie levert Sodexho Health & Care Services (voorheen Van Hecke Institutioneel) maatwerk voor de senioren- en gezondheidszorgmarkt in Nederland. De organisaties doet dit met flexibele voedingsconcepten en services.

MultiServices
De services gaan verder dan restauratieve dienstverlening alleen. Sodexho Health & Care Services treedt steeds vaker op als maincontractor voor allerlei organisaties. Met MultiServices biedt de organisatie een geïntegreerd en professioneel systeem voor facility management op het gebied van voedings- en restauratieve diensten, receptieservices, schoonmaak, linnenservice, groenvoorziening, technisch onderhoud, beveiliging en postkamerbeheer.

Voedings- en Serviceconcepten
Om aan de diversiteit aan wensen en behoeften van de hedendaagse consument te kunnen voldoen, heeft Sodexho Health & Care Services een aantal voedings- en serviceconcepten ontwikkeld. Die kenmerken zich door zorg op maat en service naar wens.

Serviceplein
Steeds meer ziekenhuizen zijn bezig met een grondige renovatie of revitalisering van hun voorzieningen voor patiënten, medewerkers en bezoekers. Er ontstaan complete servicepleinen. Restaurant, cadeaushop, bloemenwinkel, coffeecorner en een internet café kunnen daar onder meer deel van uitmaken.

Zorghotel
Binnen de gezondheidszorg zien we een sterke opkomst van het zorghotel. Een zorghotel kan enerzijds een woonvervangende situatie zijn en anderzijds een hotelvoorziening waar patiënten en/of gasten herstellen en terecht kunnen voor zorg op maat en service naar wens. Sodexho
Health & Care Services heeft een totaalconcept ontwikkeld voor het moderne zorghotel.

Trefwoorden hierbij zijn; kwaliteit, privacy en gastgerichtheid. Met dit concept, waarin Sodexho verantwoordelijk is voor de ontwikkeling, realisatie en het management van alle hotelfaciliteiten, wordt zoveel mogelijk ingespeeld op de wensen en behoeften van de hedendaagse consument.

Thuiszorg
Voor de groeiende groep senioren in ons land, die zelfstandigheid en privacy wensen, heeft Sodexho Health & Care Services een concept ontwikkeld waarbinnen een breed scala aan services wordt aangeboden. Binnen bet concept zijn onder meer de volgende services te vinden: Care Pass, boodschappenservice, maaltijdservice, klussenservice en activiteitenprogramma

Care Shopper
De Care Shopper, de rijdende service-outlet van Sodexho Health & Care Services, is binnen de Sodexho organisatie ontwikkeld en wordt inmiddels in verscheidene landen toegepast. De Care Shopper biedt de mogelijkheid om vanuit een servicetrolley producten te verkopen zoals diverse warme- (koffie/thee) en koude dranken, versnaperingen, bloemen en lectuur. Zeker in een situatie als in een ziekenhuis, waar patiënten vaak minder mobiel zijn en zich verspreid in bet pand bevinden, is de Care Shopper een goede uitkomst.

Carte Deux
Sodexho Health & Care Services ontwikkelde onder de naam Carte Deux een concept voor samenwerking tussen een voedingsorganisatie en een zorginstelling. Trefwoorden zijn flexibel, ambachtelijk, maatwerk, gastvrijheid en de menselijke maat. Het Carte Deux concept voldoet als geen ander aan de wens van de instelling om tegen lagere integrale kosten maaltijden te bereiden.

Component Cuisine
Binnen voedingsorganisaties zien we een verschuiving van het zelf bereiden van gerechten naar bet meer toepassen van halffabrikaten en convenience producten. De ontwikkelingen op dit gebied volgen elkaar in hoog tempo op. Het is in deze markt zaak de mogelijke risico’s en onvolkomenheden goed in te schatten. Denk hierbij aan aspecten als regionale smaakvoorkeuren, kwaliteit en wellicht de belangrijkste: de **tracebility van de componenten.

Sodexho Health & Care Services heeft als visie dat bij dit soort maak of koopbeslissing kwaliteit altijd het belangrijkste uitgangspunt is. Juist om deze kwaliteit te kunnen waarborgen, is het concept Component Cuisine ontwikkeld.

Sodelicious®, voedingssupplementen
SodeIicious® is een door Sodexho ontwikkelde productrange voor patiënten in ziekenhuizen en in de thuissituatie. De range bestaat uit negen verschillende items, waaronder diverse nagerechten en bakery-producten.

Alle producten zijn energie c q. proteïneverrijkt en voorzien in de behoefte aan voedingssupplementen. De producten worden niet als gereed product ingekocht (convenience) maar op locatie bereid. De voordelen van deze productrange liggen vooral op het vlak van de smaakbeleving (een veel gehoorde klacht bij de gebruikelijke supplementen is de smakeloosheid) en de kosten. De kosten verbonden aan het verstrekken van supplementen zijn doorgaans hoog, gemiddeld € 15,00 por persoon per dag. De kosten voor producten uit het Sodelicious® assortiment bedragen gemiddeld niet meer dan € 5,00 (voor twee items) per persoon per dag. De totale productlijn is ontwikkeld in nauwe samenwerking met een aantal vooraanstaande Britse diëtisten.