artikel

Vinexpo 2005

Horeca

Alles willen weten op wijngebied? Dan is de Vinexpo 2005 in Bordeaux een must. Vanuit alle windstreken zijn producenten en importeurs van wijn en gedestilleerde dranken te vinden op ruim 41.000 m2. Een vijfdaagse expositie (zondag 19 tot en met donderdag 23 juni) waar iedere dag alle ontwikkelingen over wijn aan de orde komen.

Naast vertrouwde wijnlanden zijn ook minder bekende herkomsten aanwezig. Een nieuwkomer is bijvoorbeeld Zumot Distilleries uit Jordanië.
Op de Vinexpo 2005 blikt men vooruit naar de internationale marktontwikkelingen op wijngebied tot 2008. De prognose is dat de wijnconsumptie blijft groeien; de totale consumptie zal naar verwachting met 6,7% per jaar toenemen tot aan 2008. Voor gedestilleerde producten wordt een afname voorspeld.
Dit jaar is er een aparte hal met het thema ‘Art de vivre’. Een honderdtal exposanten presenteert daar producten en diensten die met wijn en gedistilleerd te maken hebben. Zo zijn er stands met glaswerk, servies, kwispedoors en andere artikelen.

Voor meer informatie: www.vinexpo.com

Reageer op dit artikel