artikel

Zalmboter met bieslook, sjalotjes en Noaber

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:350 gram zalmfilet75 gram gerookt zalm2 sjalotjes1 eetlepel fijngeknipte bieslook2 eetlepels zonnebloem- of olijfolie1 dl Noaber 4 eetlepels zachte roomboter6 radijsjespeper uit de molen en zout naar smaak Bereidingswijze:Sjalotjes in stukjes snijden. Zalmfilet en gerookte zalmfilet in stukjes snijden. Olie in een koekenpan of wok verwarmen en de stukjes zalmfilet en sjalotjes […]

Ingrediënten voor vier personen:
350 gram zalmfilet
75 gram gerookt zalm
2 sjalotjes
1 eetlepel fijngeknipte bieslook
2 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
1 dl Noaber
4 eetlepels zachte roomboter
6 radijsjes
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Sjalotjes in stukjes snijden. Zalmfilet en gerookte zalmfilet in stukjes snijden. Olie in een koekenpan of wok verwarmen en de stukjes zalmfilet en sjalotjes roerbakken. Bier toevoegen en nog 3 minuten goed verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen. Het afgekoelde mengsel in een mengkom doen, stukjes gerookte zalmfilet, fijngeknipte bieslook en 4 eetlepels roomboter toevoegen en met een staafmixer niet te fijn pureren. Het mengsel in een schaaltje of bakje scheppen en in de koelkast laten opstijven. Serveren met geroosterd wit-, stok- of bruinbrood of ciabatta. Garneren met flinterdunne plakjes radijs. Een goed gekoeld glas Noaber hierbij drinken.

Reageer op dit artikel