artikel

Zalmfilet met broccoli

Horeca

Ingrediënten: 1 kg zalmfilet 2 kg cyprusaardappelen 2 kg broccoli 2 citroenen 300 g prei 400 ml hollandaisesaus (convenience) 50 g tomatenpuree 500 g boter 5 dl (olijf)olie 200 g geschaafde amandelen 5 g koenjit (geelwortel) peper, zout Bereiding:Bruneer de geschaafde amandelen. Snijd de prei in stukken van 7 cm en deze in de smalle […]

Ingrediënten:

 • 1 kg zalmfilet
 • 2 kg cyprusaardappelen
 • 2 kg broccoli
 • 2 citroenen
 • 300 g prei
 • 400 ml hollandaisesaus (convenience)
 • 50 g tomatenpuree
 • 500 g boter
 • 5 dl (olijf)olie
 • 200 g geschaafde amandelen
 • 5 g koenjit (geelwortel)
 • peper, zout
 • Bereiding:
  Bruneer de geschaafde amandelen. Snijd de prei in stukken van 7 cm en deze in de smalle dunne reepjes. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Besprenkel de zalmfilet met citroensap en laat intrekken. Verdeel de broccoli in roosjes. Maak de hollandaisesaus met toevoeging van tomatenpuree en koenjit. Frituur de preireepjes bruin en knapperig. Leg op keukenpapier en bestrooi met zout. Bak de zalm in de boter aan beide kanten bruin en bestrooi met zout. Maak het bord op.

  Reageer op dit artikel