artikel

Briochespiesjes met brie en druiven

Horeca

Ingrediënten 4 dikke sneetje briochebrood (of maïsbrood) 50 g zachte boter 1 eetlepel geraspte citroenschil citroensap 150 g brie 24 rode druiven 24 witte druiven BereidingLeuk voor op een feestje of gewoon een avondje thuis. Voor 8 grote spiesen of 24 kleine spiesjes bestrijk je 4 dikke sneetjes briochebrood (of maïsbrood) aan beide kanten dun […]

Ingrediënten

 • 4 dikke sneetje briochebrood (of maïsbrood)
 • 50 g zachte boter
 • 1 eetlepel geraspte citroenschil
 • citroensap
 • 150 g brie
 • 24 rode druiven
 • 24 witte druiven
 • Bereiding
  Leuk voor op een feestje of gewoon een avondje thuis.
  Voor 8 grote spiesen of 24 kleine spiesjes bestrijk je 4 dikke sneetjes briochebrood (of maïsbrood) aan beide kanten dun met citroenboter van 50 g zachte boter vermengd met 1 eetlepel geraspte citroenschil en wat citroensap. Snijd elk sneetje in 6 blokjes en bak ze in een droge koekenpan met antia-aanbaklaag knapperig bruin.
  Snijd 150 g brie in 8 plakken en elke plak in 3 stukken. Was 24 rode druiven en 24 witte druiven en dep ze droog.
  Steek aan 8 spiesen om en om elk 3 rode druiven, 3 blokjes brioche brood, 3 witte druiven en 3 plakjes brie. Of voor 24 spiesjes om en om 1 rode druif, 1 blokje briochebrood, 1 witte druif en 1 plakje brie.
  Leg de spiesjes op een schaal.

  Reageer op dit artikel