artikel

Broccoli met garnalen

Horeca

Ingrediënten 150 gram broccolistelen of -roosjes 25 gram geschaafde amandelen 25 gram boter 1 eetlepel olie 1 theelepel kerriepoeder 150 gram garnalen zout peper ½ eetlepel fijngehakte peterselie BereidingSnijd de broccolistelen in stukjes van ongeveer hetzelfde formaat als de garnalen. (De stelen van de broccoli, die u anders misschien weggooit, lenen zich uitstekend voor roerbakken).Rooster […]

Ingrediënten

 • 150 gram broccolistelen of -roosjes
 • 25 gram geschaafde amandelen
 • 25 gram boter
 • 1 eetlepel olie
 • 1 theelepel kerriepoeder
 • 150 gram garnalen
 • zout
 • peper
 • ½ eetlepel fijngehakte peterselie

  Bereiding
  Snijd de broccolistelen in stukjes van ongeveer hetzelfde formaat als de garnalen. (De stelen van de broccoli, die u anders misschien weggooit, lenen zich uitstekend voor roerbakken).
  Rooster de amandelen lichtbruin in een droge koekenpan, laat ze afkoelen op keukenpapier.
  Verhit de boter in de wok, laat hem uitbruisen en voeg dan de olie en de kerrie toe. Roerbak, als de olie heet genoeg is, de broccolistelen in korte tijd beetgaar. Voeg de garnalen toe en schep eenmaal rond. Breng op smaak met zout en peper.Verdeel het gerechtje over de bordjes en bestrooi tenslotte met de geroosterde amandelen en peterselie.
  Lekker met vers stokbrood.

 •