artikel

Cees Helder ingehuurd voor catering KLM

Horeca

Topkok Cees Helder gaat zich bemoeien met het samenstellen van vliegtuigmaaltijden. De chef-kok van driesterrenzaak Parkheuvel in Rotterdam wordt ingehuurd door KLM om de komende tijd diverse gerechten te ontwikkelen.

Helder gaat zich de komende drie maanden bemoeien met het uitwerken van drie verschillende maaltijden. De gerechten zijn bestemd voor KLM-reizigers met business class. Omdat de smaakbeleving hoog in de lucht met 15 tot 20 procent afneemt, ligt er voor Helder een behoorlijke uitdaging om met topmaaltijden te komen.

Directeur Jan Meurer van KLM Inflight Services meldt in de Telegraaf dat de vliegtuigmaatschappij er alles aan gelegen is met goede kwaliteit te komen. ‘We willen de allerbeste zijn. Daar doen we alles voor’, aldus Meurer. Aanleiding voor het artikel in de ochtendkrant is een teleurstellende ervaring van een journalist van het Stand Huygens Journaal. Die meldde enige dagen geleden dat op de vlucht van Zuid-Afrika naar Nederland veel mis ging met de catering aan boord.

Naast de inzet van Helder maakte Meurer verder bekend dat op vluchten met business class, van en naar Japan, vanaf 1 juli alleen nog maar wordt gewerkt met Japanse producten. Meurer: ‘Jappenners willen op de terugweg heel erg sushi’s eten’. Daarnaast gaat KLM de kwaliteit van wijnen in de catering verbeteren.

Het is voor Helder niet de eerste keer dat hij projectmatig werkt buiten zijn restaurant. Eerder dit jaar werd bekend dat de topkok adviezen gaat geven om maaltijden op cruiseschepen te verbeteren.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel