artikel

Citroenlimonade

Horeca

Ingrediënten : 4 citroenen 100 g suiker gekoeld koolzuurhoudend mineraalwater Bereiding:Boen 1 citroen schoon en snij er en stukje schil van ongeveer 5 cm af. Pers de citroenen uit. Breng in een pan het citroensap met de suiker en het stukje schil aan de kook. Los al roerende de suiker op. Laat het sap ongeveer […]

Ingrediënten :

 • 4 citroenen
 • 100 g suiker
 • gekoeld koolzuurhoudend mineraalwater
 • Bereiding:
  Boen 1 citroen schoon en snij er en stukje schil van ongeveer 5 cm af. Pers de citroenen uit.
  Breng in een pan het citroensap met de suiker en het stukje schil aan de kook. Los al roerende de suiker op. Laat het sap ongeveer 2 minuten zachtjes pruttelen tot een mooi heldere siroop. Laat de siroop afkoelen (en in de koelkast door en door koud worden).
  Verwijder het stukje citroenschil en schenk de siroop in hoge glazen. Vul aan met mineraalwater.
  Tip: Maak voor de kinderen frisse waterijsjes van deze citroensiroop. Vul de siroop aan met dezelfde hoeveelheid water en schenk het mengsel in 4-6 waterijsvormpjes. Laat de ijsjes in de diepvriezer of in het vriesvak van de koelkast in ongeveer 4 uur bevriezen.