artikel

Citroenpasta

Horeca

Ingrediënten 2 citroenen 50 gram boter 2 eieren 100 gram kristalsuiker BereidingBoen de citroenen onder heet stromend water schoon en rasp de schillen er fijn af. Pers de citroenen uit. Snijd de boter in kleine blokjes.Klop in een grote glazen kom de eieren los met het citroensap. Roer de suiker, de geraspte citroenschil en de […]

Ingrediënten

 • 2 citroenen
 • 50 gram boter
 • 2 eieren
 • 100 gram kristalsuiker
 • Bereiding
  Boen de citroenen onder heet stromend water schoon en rasp de schillen er fijn af. Pers de citroenen uit.
  Snijd de boter in kleine blokjes.
  Klop in een grote glazen kom de eieren los met het citroensap. Roer de suiker, de geraspte citroenschil en de blokjes boter erdoor. Verhit het mengsel, onafgedekt, ca. 4 minuten op 500-600 Watt. Roer het mengsel elke minuut goed door.
  Neem de kom uit de magnetron en laat de pasta al kloppende afkoelen.
  Doe de pasta in de schoongemaakte jampot en sluit de pot.

  Reageer op dit artikel