artikel

Cocottes

Horeca

Een cocotte is in Frankrijk een braadpan of casserole, een zware pan dus met deksel. In Nederland zijn onder de naam ‘cocottes’ echter kleine pannetjes in de handel, mini-braadpannetjes eigenlijk. Ze zijn van geëmailleerd gietijzer en verkrijgbaar in allerlei vrolijke kleurtjes. Je kunt ze gebruiken om er het borrelgarnituur in te serveren. Weer eens iets […]

Een cocotte is in Frankrijk een braadpan of casserole, een zware pan dus met deksel. In Nederland zijn onder de naam ‘cocottes’ echter kleine pannetjes in de handel, mini-braadpannetjes eigenlijk. Ze zijn van geëmailleerd gietijzer en verkrijgbaar in allerlei vrolijke kleurtjes. Je kunt ze gebruiken om er het borrelgarnituur in te serveren. Weer eens iets anders dan de bekende schaaltjes en kommetjes.

Reageer op dit artikel