artikel

Douwe Egberts-gemeente schenkt te veel koffie

Horeca

De gemeente Skarsterlân, waar de koffiefabrieken van Douwe Egberts zijn gevestigd, geeft jaarlijks te veel uit aan koffie. De gemeente heeft 20.000 euro beschikbaar voor koffiedrinkende politici, de 250 ambtenaren en gasten. Maar al twee jaar achtereen moest de wethouder van financiën duizenden euro’s bijpassen.

We gaan bekijken hoe we wel binnen het budget kunnen blijven’, aldus een woordvoerder van de gemeente. ‘Elke keer als er een vergaderruimte wordt gereserveerd, brengen de bodes standaard een of meer kannen koffie. Vaak komen die kannen niet helemaal op.’ De gemeente wil daarom meer ‘vraaggericht’ koffie gaan aanbieden.

Niet alleen ambtenaren wordt massaal koffie aangeboden. ‘Wij schenken bijvoorbeeld voor burgers die een raadsvergadering bijwonen ook een kop koffie, andere gemeenten doen dat vaak niet. De publieke tribune zit gelukkig vaak vol, maar dat kost wel wat’, aldus de woordvoerder.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel