artikel

Jamie Oliver moet ziekenhuismaaltijden verbeteren

Horeca

Jamie Oliver moet de kwaliteit van het eten in Britse ziekenhuizen flink verbeteren. Artsen hebben een dringend beroep gedaan op de bekende kok. Eerdere pogingen om door middel van een bekende kok het niveau te verbeteren, liepen op niets uit.

‘Het slechte ziekenhuiseten heeft een negatief effect op het herstel van onze patiënten. Daarom vragen we Jamie dringend ons te helpen’, aldus Simon Eccles van de Britse artsenvereniging in De Telegraaf. Eerder was Oliver al succesvol met zijn campagne om de kwaliteit van schoolmaaltijden te verbeteren.

Het is niet de eerste keer dat een bekende kok wordt gevraagd ziekenhuismaaltijden te bedenken. Vijf jaar geleden werd de hulp ingeroepen van de beroemde Britse kok Loyd Grossman. Maar volgens de artsen is daardoor geen enkele verbetering opgetreden. ‘Wat artsen voorgeschoteld krijgen, is tamelijk erg. Maar het eten van de patiënten is zelfs aanzienlijk slechter’, aldus Eccles.

Terug naar nieuwsoverzicht