artikel

Nederlander eet nog slechter dan gedacht

Horeca

Maar liefst 60 procent van de Nederlanders eet onvoldoende groenten, 30 procent eet te weinig fruit en bijna 67 procent drinkt te weinig water. Dat blijkt uit onderzoek van het Nationaal Gezondheidsplan. De nieuwe cijfers staan in schril contrast met de belevingswereld van consumenten. Veel mensen denken dat ze de laatste jaren verstandiger met voedsel omgaan.

Uit het nieuw grootschalig onderzoek blijkt dat Nederlanders nog slechter eten dan gedacht. De onderzoekers noemen de resultaten dan ook ‘schokkend’. ‘We zijn van drie maaltijden per dag overgestapt op een ‘2-uurspatroon’ van de calorie-inname. We zijn gewend geraakt om de hele dag door te eten en te drinken, omdat dit nu eenmaal continu beschikbaar is’, aldus een onderzoeker in de Telegraaf.

Het onderzoeksteam meldt dat per jaar zeker vijfduizend sterfgevallen door hart- en vaatziekten kunnen worden voorkomen, wanneer Nederlanders elke dag twee ons groente en twee keer fruit eten. Daarnaast kunnen ongeveer 18.000 hartinfarcten en beroerten worden voorkomen.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel