artikel

Organiseer een internationale barbecue

Horeca

Barbecuen, dat is zomers genieten! Voor veel mensen gaat er niets boven lekker buiten eten op een warme zomeravond. Toch zien barbecueliefhebbers op tegen het organiseren van een barbecue. Al die voorbereidingen, het gedoe met aanmaakblokjes en dan ook nog eens de kans lopen dat er verkoold vlees van de barbecue afkomt. Speel daar als horecakok op in en verzorg voor deze gasten een zomerse, internationale barbecue.

Serveer schnitzels met Italiaanse vulling, Chinese krabbetjes met chilisaus, Mexicaanse baklappen met peper-limoenkruiden of Turkse hamburgers met yoghurtsaus. Bekijk de recepten hieronder.

Bekijk hier een aantal heerlijke barbecue-recepten
Schnitzel met Italiaanse vulling
Chinese krabbetjes met chilisaus
Currykarbonades met frisse salade
Spiesjes met mosterd-bieslooksaus
Varkenshaas met dragon-peperboter
Baklap met peper-limoenkruiden
Lamskoteletjes met basilicumcrème
Turkse hamburgers met yoghurtsaus
Kalfsoester met pittige mangosalsa
Thaise biefstuk met noodlesalade

De aanschaf van een barbecue
Huren is een goedkoop en praktisch alternatief, vooral voor de kleinere restaurants en seizoenbedrijven die de buitenlucht opzoeken zodra de zon gaat schijnen. De apparatuur komt van een cateraar of een gespecialiseerde verhuurder. Daarnaast is er een groeiend aantal slagers dat naast vlees, complete barbecue-installaties aan de horeca levert.

Houtskool of lavastenen?
Barbecues zijn er in alle soorten en maten. Van heel simpele modellen tot de meest geavanceerde uitvoeringen. De eenvoudigste barbecue brandt op houtskool of gewoon hout en is hooguit voorzien van een zuurstoftoevoerklep en een temperatuurregelaar. De moderne en duurdere systemen branden op gas en lavablokken en zijn voorzien van extra’s als een vetopvangbak, een drukregelaar, een afzuigkap en ga zo maar door. Voor- en nadelen van de verschillende soorten op een rijtje.

gas/lavastenen
* vetabsorberend
* makkelijk schoon te maken
* constante temperatuur
* weinig rook
* vlees verbrandt minder snel
* zuinig
* minder sfeervol
* duurder in aanschaf

houtskool
* geen constante temperatuur
* veel rook
* vlees sneller zwart

houtblokken
* hout relatief duur
* smaak vlees optimaal
* sfeervol

Reageer op dit artikel