artikel

Proef de wereld in de Salon

Horeca

Op 27, 28 en 29 mei a.s vindt de Salon van de Smaak plaats op het Landgoed Wolfslaar in Breda. Bekende topkoks zoals Jonnie Boer en Cas Spijkers geven acte de présence. Vorig jaar stond de keuken van het Iberisch Schiereiland centraal. Onder het motto ‘Proef de Wereld’ blijven wij dit jaar niet alleen op ons continent, maar begeven wij ons tevens richting Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten.

Vertrouwd
Vertrouwd voor de Salon van de Smaak zijn de workshops en proeverijen op het gebied van onder andere ham, kaas, whisky, wijn, sherry, champagne en olijfolie. Wegens de enorme belangstelling afgelopen jaar voor deze workshops en proeverijen wordt het aantal flink uitgebreid.

Nieuw
Nieuw zijn de excursies naar spraakmakende smaakmakers. Dit jaar voeren ze naar aspergeteler Ton Heestermans in Ulvenhout en naar Wijngaard De Linie van Marius van Stokkom. Ook nieuw zijn de smaakmarkt, een cultuurhistorische wijnproeverij en een smaakwedstrijd met tal van verrassingen die, hoe kan het ook anders, te maken hebben met het fenomeen smaak.

Kooktheater
In het kader van het vijfentwintigjarige bestaan van de titel SVH Meesterkok geven befaamde meesterkoks, onder wie Pascal Jalhaij, Erik van Loo, Albert Kooij, Jonnie Boer en Edwin Kats , kookdemonstraties in het kooktheater. Er wordt ruimschoots aandacht besteed aan de Nieuwe Nederlandse Keuken en bezoekers kunnen hun nieuwsgierigheid bevredigen in de verschillende themapaviljoens met onder andere bier, wijn, kaas en charcuterie.

Creatief
Paul Fagel, eigenaar restaurant Het Arsenaal in Naarden Vesting: ‘Een evenement als Salon van de Smaak vind ik heel erg belangrijk omdat het zoiets “gewoons” als smaak op een buitengewoon creatieve en boeiende manier onder de aandacht brengt. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maar er is wel heel veel over te vertellen.’

Robert Kranenborg, chefkok Le Cirque restaurant in Scheveningen en tevens Gildemeester: ‘Een wandeling door het land van het goede en het excellente’.

Salon van de Smaak
Wolfslaardreef 100-102
4834 SP Breda

Meer informatie
Telefoon: 076-5608000
Fax: 076-5608001
E-mail: info@salonvandesmaak.com

Website: www.salonvandesmaak.com