artikel

Rijksambtenaren moeten aan de biologische lunch

Horeca

Zeven ministeries gaan de komende jaren actief aan de slag om het aanbod in hun bedrijfsrestaurants biologischer te maken. Het Rijk wil daarmee het goede voorbeeld geven en bedrijven stimuleren meer biologisch voedsel te verkopen.

Het ministerie van Landbouw, dat het project ‘Stimulering biologische catering’ trekt, wil zijn ambtenaren in 2007 enkel nog natuur- en diervriendelijke lunches voorschotelen. Zes andere ministeries streven naar een bepaald percentage van de omzet: VROM 20 procent, Verkeer en Waterstaat, Buitenlandse Zaken en Economische Zaken 15 procent, Onderwijs 10 procent en Financiën 5 procent.

In 2010 moet 10 procent van de landbouw in Nederland biologisch zijn, zo wil het kabinet. Maar dit streven blijft achter bij de praktijk, zo bleek vorig jaar. Toen was dat aandeel nog geen 2 procent.

De manier om de biologische landbouw op weg te helpen, is de vraag naar de natuur- en diervriendelijk geproduceerd voedsel te vergroten, vindt minister Veerman van Landbouw. Boeren, fabrikanten van levensmiddelen en supermarkten spelen dan in op die vraag. Wanneer werknemers in het bedrijfsrestaurant vaker te maken krijgen met biologische producten, kopen ze hopelijk ook voor thuis de producten.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel