artikel

Vlaggetjesdag Scheveningen

Horeca

Vlaggetjesdag Scheveningen is een evenement dat al jaar in jaar uit de komst van de Hollandse Nieuwe haring aankondigt. Ook dit jaar wordt de komst van de nieuwe haring weer gevierd! Maar dat is niet het enige. Ook voor niet-visliefhebbers is er op Vlaggetjesdag in de haven van Scheveningen van alles te beleven. Kortom, Vlaggetjesdag is een evenement om van te watertanden.

Haring, korenwijn, muziek, dans, orkesten, muziekkorpsen, artiesten, oude zeilloggers, miniatuurschepen, demonstraties van allerlei vissoorten, rondvaarten, een haringrace…. op Vlaggetjesdag komt iedereen ogen en oren tekort. Voor jong en oud is dit een ongelooflijk leuk en spannend dagje uit. Kijken naar spectaculaire demonstraties van de reddingsbrigade.

Meedoen aan Oud-Hollandse kinderspelen. Wellicht een tochtje maken op zee. Bewonderen van bekende artiesten. Kijken naar wat de Koninklijke Marine allemaal heeft te bieden.

Boten bezichtigen. Luisteren naar de taptoe. Oude ambachten bekijken. Oude brandweerauto’s bezichtigen. Bekende chef koks aan het werk zien. Kennismaken met het Scheveningse Dorp. Even uitblazen op een van de vele terrasjes. Kijken naar de paardendemonstraties. Meezingen met shantykoren. Ademloos kijken naar de verschillende klederdrachten. De haringrace vanaf de kade en boulevard meemaken…. Vlaggetjesdag is een unieke belevenis om te bezoeken. Mis het niet, want dit jaar staat er weer van alles te gebeuren

Vlaggetjesdag Scheveningen is een evenement dat gratis toegankelijk is voor iedereen en kan enkel tot stand komen door bijdragen van de Gemeente Den Haag, onze sponsoren en donateurs. Daarnaast zijn er in de voorbereiding een 100-tal vrijwilligers werkzaam.

Tips en recepten
Hieronder vindt u belangrijke tips en verrassende recepten met haring.

Haringtips

Haringsalade met garnalen

Broodje haring

Lasagne de hareng nouveau

Reageer op dit artikel