artikel

Zoetzure rode kool

Horeca

Ingrediënten 400 gram gesneden rode kool 2 eetlepels olijfolie 1-2 teentjes knoflook stukje verse gemberwortel van 1-2 cm 1/2 rode peper 1 eetlepel (rode)wijnazijn 1 eetlepel rozijnen 1/2 eetlepel honing 2 lente-uitjes zout peper BereidingPel de knoflook en hak deze fijn. Schil het stukje gemberwortel en rasp dit fijn. Snij het kapje van de rode […]

Ingrediënten

 • 400 gram gesneden rode kool
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1-2 teentjes knoflook
 • stukje verse gemberwortel van 1-2 cm
 • 1/2 rode peper
 • 1 eetlepel (rode)wijnazijn
 • 1 eetlepel rozijnen
 • 1/2 eetlepel honing
 • 2 lente-uitjes
 • zout
 • peper
 • Bereiding
  Pel de knoflook en hak deze fijn. Schil het stukje gemberwortel en rasp dit fijn. Snij het kapje van de rode peper, snij hem vervolgens doormidden en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Snij de peper in ragdunne reepjes.
  Verhit een eetlepel olijfolie, onafgedekt, in een ronde, ruime magnetronbestendige schaal met een inhoud van 2-2,5 liter, 1 minuut, ca. 750 Watt. Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en zet de schaal terug in de magnetron, onafgedekt, 1 minuut, ca. 750 Watt.
  Voeg de rode kool toe, schep goed om, voeg de azijn, rozijnen en honing toe en schep weer om. Zet de schaal terug in de magnetron, afgedekt, 7-12 minuten, ca. 750 Watt. Schep tussentijds tweemaal goed om.
  Snij de lente-uitjes in smalle ringen en voeg deze de laatste minuut toe aan de kool.
  Breng op smaak met zout en peper en roer er op het laatst eventueel nog een eetlepel olijfolie door.
  Laat de groenten afgedekt even nagaren.
  Lekker met runderlapjes en gekookte aardappelen.

  Vegetarische variatie: vervang de runderlapjes door quornstukjes.

  Reageer op dit artikel