artikel

Fingerfood assortiment

Horeca

Ingrediënten 100 g champignons 100 g roomkaas 500 g wortelpeterselie 5 kleine bruine komkommers 5 plakken beenham 20 scampi’s 10 dunne plakjes ontbijtspek 200 g pangafilet 1 citroen 7 g gelatine 60 g yoghurt 100 g mayonaise 2 eiwitten/12 g eiwit 0,5 l slagroom 60 cl witte wijn (Riesling) 100 g frisé 100 g bieslook […]

Ingrediënten

 • 100 g champignons
 • 100 g roomkaas
 • 500 g wortelpeterselie
 • 5 kleine bruine komkommers
 • 5 plakken beenham
 • 20 scampi’s
 • 10 dunne plakjes ontbijtspek
 • 200 g pangafilet
 • 1 citroen
 • 7 g gelatine
 • 60 g yoghurt
 • 100 g mayonaise
 • 2 eiwitten/12 g eiwit
 • 0,5 l slagroom
 • 60 cl witte wijn (Riesling)
 • 100 g frisé
 • 100 g bieslook
 • 1 bos dille
 • 0,5 bos kervel
 • 0,5 bos peterselie
 • 3 sneetjes witbrood
 • 25 g roomboter
 • 5 g kruidenbouillon
 • peper, zout, suiker
 • Prijs p.p. € 3, 85

  Bereiding
  Blancheer champignonhoeden in kruidenbouillon. Vul ze met een mengsel van roomkaas met peper, zout, peterselie, dille en bieslook. Garneer met peterselie.Pel de helft van de scampi’s helemaal, andere helft staartje eraan laten. Snijd scampi’s zonder staart door midden. Cutter pangafilet, voeg eiwit en slagroom toe en maak op smaak met basilicum, bieslook, peper en zout. Verdeel farce over de staartloze scampihelften, leg scampi’s met staart erop. Draai het spek eromheen, bak in olijfolie, blus af met citroensap en gaar in de oven.
  Steek broodrondjes uit, besmeer met roomboter en laat in de oven drogen. Cutter de gare wortelpeterselie, meng met peterselie, eetlepel mayonaise, de helft van de geklopte room en peper en zout. Leg plakken beenham op folie, verdeel de mousse erover, rol strak op en laten koelen. Schuin afsnijden en garneren met peterselie.
  Schil twee komkommers, haal de pitten eruit en pureer ze. Voeg mayonaise, yoghurt, citroensap, witte wijn, dille, peper en zout toe. Doe de in witte wijn opgeloste gelatine erbij, daarna de geklopte slagroom en de stijfgeklopte eiwitten. Snijd de overige komkommers in tien gelijke stukken, haal de pitten eruit en vul met de mousse. Garneer met een takje dille.

  Reageer op dit artikel