artikel

Gegratineerde oesters met gember

Horeca

Ingrediënten 12 oesters 1 dl witte wijn 1 bosuitje 2 bolletjes gember 150 g waterkers 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel gembersiroop (uit potje gember) ½ eetlepel Japanse sojasaus 4 eetlepels olie 125 ml crème fraîche 50 g geraspte belegen kaas BereidingSchenk de wijn in een grote pan en leg de oesters erin. Stoom de […]

Ingrediënten

 • 12 oesters
 • 1 dl witte wijn
 • 1 bosuitje
 • 2 bolletjes gember
 • 150 g waterkers
 • 1 eetlepel witte wijnazijn
 • 1 eetlepel gembersiroop (uit potje gember)
 • ½ eetlepel Japanse sojasaus
 • 4 eetlepels olie
 • 125 ml crème fraîche
 • 50 g geraspte belegen kaas
 • Bereiding
  Schenk de wijn in een grote pan en leg de oesters erin. Stoom de oesters afgedekt 6-8 minuten tot de schelpen open staan. Snijd het bosuitje in dunne reepjes en de gember in flinterdunne plakjes. Verwijder de grove steeltjes van de waterkers. Klop een dressing van de azijn, gembersiroop, sojasaus en olijfolie en schep de waterkers erdoor.

  Verdeel de salade over vier borden. Verwarm de grill in de oven voor. Laat de oesters in een vergiet uitlekken en breek de platte schelpen eraf. Leg de oesters in de bolle schelp op de bakplaat en verdeel de bosuitjes, plakjes gember erover en enkele druppels Japanse sojasaus erover. Schep de crème fraîche erop en strooi de kaas erover. Schuif de oesters ca. 10 cm onder het hete grillelement en laat de kaas in ca. 2-3 minuten smelten.
  Leg de oesters op de salade.

  Reageer op dit artikel