artikel

haringparty hilton wegener 2005

Horeca

Bentleys in de spiegel. Hilton Amsterdam 18:30 uur. De hoek om bij de Apollolaan voor de jaarlijkse paringsdans van bekend Neerlands gevogelte. Iedereen is er weer. Behalve De Vlieger ‘Erik slaat dit jaar denk ik een rondje over’ volgens Christine Kroonenberg (ongekroond society keizerin).

Daar waar de camera bepaalt wie er toe doet en wie kan moven, daar waar een ongeschreven wet zegt: kussen, poseren, schateren en kijken, daar waar je elk jaar weer welkom bent met een goed humeur, daar waar de haring iedereen eender uit z’n mond laat ruiken. Daar wil ik zijn. Ik heb me dit jaar voorgenomen geen moment onbenut te laten, hieperdepieper bij elk ‘gesprek’ in te breken als dat nodig is, als een witte tornado door de meute heen te denderen met in mijn rechterhand mijn wapen: de camera. Missie: iedereen moet er op.

Reageer op dit artikel