artikel

Kalfsoester met pittige mangosalsa

Horeca

Ingrediënten

 • 4 kalfsoesters à 125 gram
 • 1 sinaasappel
 • 1 teentje knoflook
 • 3 eetlepels wokolie
 • 1 rijpe mango
 • 1 rode peper
 • 2 bosuitjes
 • 2 eetlepels korianderblad, grof gehakt
 • zout en versgemalen peper
 • Voorbereiden
  Boen de sinaasappel onder stromend water schoon en rasp de helft van de oranje schil er dun af. Pers de helft van de vrucht uit. Pel de knoflook en pers het teentje boven het sinaasappelsap uit. Roer er de rasp, 2½ eetlepels wokolie en peper door. Leg het vlees in een schaal en schenk de marinade erover. Laat het afgedekt in de koelkast minimaal 30 minuten marineren.
  Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd het in dunne ringetjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze indunne ringetjes. Meng de mango met het pepertje, de bosuitjes, dekoriander, de overige olie en zout en peper en zet de salsa in de koelkast.

  Bereiden
  Laat het vlees uitlekken en dep het droog. Rooster de kalfsoesters boven een gloeiende barbecue in ± 6-8 minuten bruin en rosé. Bestrooi het vlees na bereiding met zout.
  Serveer het met de mangosalsa.
  Lekker met een salade van rucola en krielaardappeltjes.

  Reageer op dit artikel