artikel

Mosselsalade met zoetzure paprika

Horeca

Ingrediënten 4 eetlepels zoetzure paprika 1 eetlepel zilveruitjes 2 augurkjes 1 sjalotje 300 gram gekookte mosselen 3 eetlepels fijngehakt bieslook 4 slabladeren Voor de dressing: 1 dl yoghurt 1 dl mayonaise tabasco zout peper BereidingLaat de paprika, uitjes en augurkjes goed uitlekken en snipper ze fijn. Pel het sjalotje en snipper het zo fijn mogelijk.Schep […]

Ingrediënten

 • 4 eetlepels zoetzure paprika
 • 1 eetlepel zilveruitjes
 • 2 augurkjes
 • 1 sjalotje
 • 300 gram gekookte mosselen
 • 3 eetlepels fijngehakt bieslook
 • 4 slabladeren
 • Voor de dressing:

 • 1 dl yoghurt
 • 1 dl mayonaise
 • tabasco
 • zout
 • peper
 • Bereiding
  Laat de paprika, uitjes en augurkjes goed uitlekken en snipper ze fijn. Pel het sjalotje en snipper het zo fijn mogelijk.
  Schep de mosselen en het bieslook door de gesnipperde ingrediënten. Roer de yoghurt en de mayonaise door elkaar en breng de dressing pittig op smaak met enkele druppels tabasco en wat zout en peper. Schep de dressing door de mosselsalade.
  Bekleed 4 schaaltjes met de gewassen sla en schep de salade erop.
  Lekker met geroosterd brood.