artikel

Paprika gevuld met pittige zuurkool

Horeca

Ingrediënten 250 g zuurkool 2 bosuitjes 3 eetlepels zure room 2 theelepels chilipoeder 1 theelepel karwijzaad 1 rode paprika BereidingLaat de zuurkool in een zeef goed uitlekken. Snij de bosuitjes in ringetjes. Roer in een kom de zure room, chilipoeder en karwijzaad door elkaar. Schep de zuurkool en de uiringetjes erdoor. Halveer de paprika en […]

Ingrediënten

 • 250 g zuurkool
 • 2 bosuitjes
 • 3 eetlepels zure room
 • 2 theelepels chilipoeder
 • 1 theelepel karwijzaad
 • 1 rode paprika
 • Bereiding
  Laat de zuurkool in een zeef goed uitlekken. Snij de bosuitjes in ringetjes. Roer in een kom de zure room, chilipoeder en karwijzaad door elkaar. Schep de zuurkool en de uiringetjes erdoor. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten en de steelaanzet.

  Schep het zuurkoolmengsel in de helften en zet de helften naast elkaar in een passende lage ovenschaal. Verwarm de gevulde paprika’s afgedekt ongeveer 6-7 minuten op vol vermogen (ongeveer 700 Watt) in de magnetron. Laat ze uit de magnetron nog ca. 4 minuten afgedekt staan.
  Lekker bij kip of wild.

  Reageer op dit artikel