artikel

Paprika gevuld met pittige zuurkool

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 g zuurkool
  • 2 bosuitjes
  • 3 eetlepels zure room
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 rode paprika

Bereidingswijze:
Laat de zuurkool in een zeef goed uitlekken. Snij de bosuitjes in ringetjes. Roer in een kom de zure room, chilipoeder en karwijzaad door elkaar. Schep de zuurkool en de uiringetjes erdoor. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten en de steelaanzet. Schep het zuurkoolmengsel in de helften en zet de helften naast elkaar in een passende lage ovenschaal. Verwarm de gevulde paprika’s afgedekt ongeveer 6-7 minuten op vol vermogen (ongeveer 700 Watt) in de magnetron. Laat ze uit de magnetron nog ca. 4 minuten afgedekt staan. Lekker bij kip of wild. Tip: Deze paprika’s met zuurkool kunnen ook in de oven bereid worden. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schenk wat kruidenbouillon op de bodem van de schaal en laat de paprika’s met zuurkool in ca. 20-30 minuten in de oven gaar worden.

Reageer op dit artikel