artikel

Roerei met gele paprika

Horeca

Ingrediënten 1 gele paprika 6 eetlepels zure room 2 eetlepels gesnipperde bieslook zout peper 4 eieren ½ theelepel gedroogde dragon 15 gram boter BereidingMaak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1/2 cm.Klop een sausje van 4 eetlepels zure room en 1 eetlepel bieslook. Breng het sausje op smaak met zout […]

Ingrediënten

 • 1 gele paprika
 • 6 eetlepels zure room
 • 2 eetlepels gesnipperde bieslook
 • zout
 • peper
 • 4 eieren
 • ½ theelepel gedroogde dragon
 • 15 gram boter
 • Bereiding
  Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1/2 cm.
  Klop een sausje van 4 eetlepels zure room en 1 eetlepel bieslook. Breng het sausje op smaak met zout en peper. Klop de eieren los met wat zout en peper en de dragon.

  Smelt de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de paprikablokjes ca. 2 minuten. Voeg het ei toe en bak het mengsel al roerende ca. 3 minuten. Roer de rest van de zure room en bieslook erdoor en laat het geheel al roerende net warm worden. Verdeel het roerei over twee borden en schep het sausje erop.
  Lekker met (geroosterd) volkorenbrood.

  Reageer op dit artikel