artikel

Stakingsacties personeel De Boer Tenten

Horeca

Bij vestigingen van De Boer Tenten zijn maandag stakingsacties uitgebroken. In Alkmaar, het Duitse Recklinghausen en Bree in België hebben medewerkers van de marktleider op het gebied van evenementententen het werk neergelegd.

Stakingsleider J. Sebers meldde dat de bonden niet zijn geïnformeerd. Ongeveer de helft van de circa driehonderd medewerkers doet volgens hem mee aan de staking. ‘Het gaat slecht. De directie wil de panden in Alkmaar en Duitsland van de hand doen en het werk vooral concentreren in Bree. Dat kost zeker dertig tot vijftig mensen hun baan.’

Voor directeur K. Tesselaar komen de acties ‘uit de lucht vallen. Ook de ondernemingsraad wist van niets.’ Hij meent dat het conflict minder te maken heeft met de bedrijfsvoering en meer met ‘emoties van mensen die nog binnen de invloedssfeer vallen van de enige tijd geleden uit de vennootschap gezette oprichters van het bedrijf.’

Tesselaar spreekt tegen dat het minder goed gaat met De Boer Tenten. Hij vertelde dat de onderneming nog nooit operationeel verlies heeft gemaakt.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel