artikel

Syntus zeer tevreden over koffieproef

Horeca

De proef van Syntus om koffie te verkopen in treinen op het traject Tiel-Arnhem is succesvol verlopen. Reizigers waren volgens de vervoersmaatschappij zeer te spreken over de kwaliteit van de koffie in combinatie met de relatief lage prijs (één euro). Syntus denkt nu na over een definitieve invoering na de zomermaanden.

Ruim twee weken serveerde Syntus in de ochtenduren koffie aan treinreizigers. De eerste zeven dagen was het zwarte goud gratis, daarna moest een euro worden betaald. De vervoersmaatschappij startte de proef om de service in het openbaar vervoer te verhogen en koos voor het traject tussen Tiel en Arnhem.

De koffie werd geleverd door Nestlé en uitgeserveerd door JEServe uit Brummen door middel van een zogeheten thermorugzak.

De Nederlandse Spoorwegen (NS) biedt na de zomer ook op proef koffie aan. Dat gebeurt op de trajecten Haarlem-Maastricht en Haarlem-Heerlen. In 2003 schafte NS de treincatering af, omdat die niet rendabel was. Albron was daarvoor verantwoordelijk.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel