artikel

Fonds wil Compass Group overnemen

Horeca

Een nieuw investeringsfonds bereidt een overname voor van cateringbedrijf Compass Group. Volgens geruchten is Allied Domecq-topman Gerry Robinson één van de initiatiefnemers van het nieuwe investeringsfonds.

De 56-jarige Robinson richtte onlangs Raphoe Management op. Dit bedrijf zou een bod voorbereiden op de grote cateraar Compass. Als gevolg van de geruchten van een overname steeg het aandeel van Compass afgelopen vrijdag met 8 procent.

In 2000 fuseerde Robinson zijn televisie- en hotelbedrijf Granada met Compass, waarbij Granada Media werd afgesplitst als zelfstandig televisiebedrijf. Robinson, die Raphoe Management begon nadat de overname van Allied Domecq door Pernod Richard werd beklonken, weigert commentaar te geven op de geruchten.

Terug naar nieuwsoverzicht