artikel

Jonnie Boer zwaait kantinekok uit

Horeca

Topkok Jonnie Boer krijgt ontelbaar veel uitnodigingen. Aan lang niet alle verzoeken kan hij vanwege een druk bestaan voldoen. Maar voor kantinekok en stadsgenoot Herman Visser maakte hij een uitzondering.

Herman Visser ging na 44 jaar trouwe dienst bij het Zwolse houtverwerkingsbedrijf Stiho met pensioen. Zijn afscheid werd opgefleurd met een bezoek van driesterrenkok Jonnie Boer van het Zwolse restaurant De Librije. Een cadeautje van Vissers collega’s.

‘Ik krijg de gekste verzoeken om op te komen draven. Maar dit soort dingen doe ik graag. Ik heb er respect voor dat mensen zo lang bij een werkgever werken’, motiveerde Boer zijn aanwezigheid in De Stentor.

Voor de feestelijke gebeurtenis werd de eetgelegenheid in Stiho omgedoopt in ‘Restaurant Visser, vier sterren’. Niet zo gek ook, want Visser weet het zeker: ‘Ik ben een betere kok dan Jonnie Boer’. Al gaf hij na afloop toe op zijn laatste werkdag toch nog wat geleerd te hebben van de topkok. Visser: ‘Het inschenken van de koppies deed hij wel aardig’.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel