artikel

Albron aan de slag in restaurants Wageningen UR

Horeca

Wageningen UR gaat de catering uitbesteden aan Albron. Vanaf 1 september volgend jaar exploiteert Nederlands grootste onafhankelijke cateraar de restaurants van de vestigingen in Wageningen, Lelystad en Den Haag.

Aan de aanbesteding werd deelgenomen door zes cateraars. Albron kwam als beste uit de bus, met name op het gebied van personeelsmanagement en prijs. De cateraar heeft toegezegd de prijzen van de meeste producten op hetzelfde niveau te laten, terwijl het huidige personeel in dienst blijft van Wageningen UR (WUR) en wordt gedetacheerd door Albron. Medewerkers uit Lelystad en Den Haag die nu in dienst zijn van een andere cateraar (Prorest en Sodexho), gaan straks werken voor Albron. De catering van het LEI was al uitbesteed aan de cateraar uit De Meern.

WUR kiest voor uitbesteding vanwege kostenbesparing. Albron betaalt naast de salariskosten ook pacht voor de restaurants en de apparatuur en draagt tevens het risico voor de exploitatie.

Biologisch cateren is geen eis, maar WUR heeft wel aangegeven dat Albron dergelijke producten moet aanbieden als voldoende vraag is.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel