artikel

De Uitkijk, Hellendoorn

Horeca

Hotel De Uitkijk is van oorsprong een Engels theehuisje, daterend uit 1928. Daarna werd het een familiehotel met één ster. In de loop der tijd werd er links en rechts wat aangebouwd. De laatste jaren raakte het hotel in verval. Sinds de overname in juni 2004 door de Orbis Groep is er flink geïnvesteerd en […]

Hotel De Uitkijk is van oorsprong een Engels theehuisje, daterend uit 1928. Daarna werd het een familiehotel met één ster. In de loop der tijd werd er links en rechts wat aangebouwd. De laatste jaren raakte het hotel in verval. Sinds de overname in juni 2004 door de Orbis Groep is er flink geïnvesteerd en is De Uitkijk gerenoveerd tot een viersterrenhotel met dertien luxe ingerichte kamers, een restaurant, vijf zalen. De klassieke Herenkamer, de met zilvertinten en veel kunst ingerichte Zilverzaal, de Serre, de Feestzaal en de Vergaderzaal. De laatste staat los van het hoofdgebouw en kijkt uit op het bos.
Het hotel beschikt zelf over 4 hectare landgoed en is sfeervol gesitueerd boven op de Hellendoornse Berg. De bijzondere tuin met honderden bloemsoorten is aangelegd door een tuinarchitect. ,,En we zijn nu officieel een Huis der Gemeente, zodat hier huwelijken voltrokken kunnen worden’’, zegt general manager Roy van den Broek. Vóór deze job werkte hij als sales en marketing manager bij Amrâth Hotels in de regio Zuid-West.

Hellendoornsebergweg 8
Tel. (0548) 65 41 17
www.de-uitkijk.nl
Capaciteit: 12 kamers; 1 bruidssuite; 5 zalen; terras 100 zitplaatsen
Prijsindicatie: tweepersoonskamer €125,- incl. ontbijt.

Reageer op dit artikel