artikel

Dolce Vita, Alphen a/d Rijn

Horeca

Dolce Vita betekent genieten van het zoete leven. In het nieuwe stadshart van Alphen aan den Rijn is Dolce Vita een echte Italiaanse ristobar, met banken, lange tafels en poefs. Winkelend publiek kan er terecht voor een Italiaanse caffè met Italiaans gebak. De lunchkaart vermeldt foccaccia, piadini, ciabatta, pasta’s en salades. Op de entresol bevindt […]

Dolce Vita betekent genieten van het zoete leven. In het nieuwe stadshart van Alphen aan den Rijn is Dolce Vita een echte Italiaanse ristobar, met banken, lange tafels en poefs. Winkelend publiek kan er terecht voor een Italiaanse caffè met Italiaans gebak. De lunchkaart vermeldt foccaccia, piadini, ciabatta, pasta’s en salades.
Op de entresol bevindt zich het restaurantgedeelte. De houten tafels zijn opgedekt met linnen servetten. De gerechten die geserveerd worden zijn o.a. assaggini (te vergelijken met tapas), divers soorten verse pasta’s, vlees- en visgerechten.

Elke maand staat er een specialiteit op het menu. Zoals spaghetti alla casa fratta, een spaghetti met een saus van witbier, pesto en tomaat. Of bistecchine di maiale alla birra: varkensbiefstukjes met een biersaus en groene peper. Ondernemer Stefano Fanunza (r) is geboren en opgegroeid in Sardinië, maar al ruim dertien jaar werkzaam in de horeca in Nederland. De laatste vijf jaar werkte hij op Themapark Archeon in Alphen aan den Rijn, waar hij horeca- en parkmanager was. Kok is Amarho Seya.

Rijnplein 15
Tel. (0172) 49 55 96
Capaciteit: 70 zitplaatsen; bar 16; terras 48.
Prijsindicatie: hoofdgerechten vanaf €12,50.
Dagelijks geopend vanaf 12.00 uur; de restaurantkeuken sluit om 22.00 uur. Ma gesloten.

Reageer op dit artikel