artikel

Familie ziet toch af van terugkopen De Boer Tenten

Horeca

NPM Capital koopt De Boer Tenten in Alkmaar. De familie De Boer heeft haar bod op de aandelen van het bedrijf tijdens een aandeelhoudersvergadering in Amsterdam ingetrokken. Dat maakte De Boer Tenten vrijdag 19 augustus bekend.

De familie De Boer deelde donderdag 18 augustus mee tijdens de vergadering van vrijdag een bod uit te zullen brengen op het volledige aandelenkapitaal van de BV. Omdat dit bod gelijk zou zijn aan het eerder uitgebrachte bod van investeringsmaatschappij NPM Capital, zou de familie voorrang hebben. Alle aandelen zouden dan conform gemaakte afspraken overgaan naar de familie.

Directeur Tesselaar maakte vrijdag echter bekend dat de familie het bod heeft ingetrokken, omdat ‘tijdens de vergadering de strategie die NPM voor het bedrijf heeft uitgestippeld door alle betrokkenen als de beste voor de continuïteit wordt onderschreven. De familie De Boer is verheugd dat NPM Capital de voorwaarden heeft weten te scheppen voor een florissante toekomst van De Boer Tenten.’

Volgens Tesselaar is het daarnaast altijd de bedoeling geweest dat tentenverhuur een van de kernactiviteiten van De Boer Tenten blijft, een wens van de familie De Boer. Maar doordat dit seizoensafhankelijk werk is, wilde hij andere activiteiten ernaast gaan doen. ‘De problemen bij De Boer tenten waren vooral gebaseerd op emoties bij de vroegere eigenaren. Maar vandaag hebben we rustig met elkaar kunnen praten en zijn we allemaal tot het inzicht gekomen dat vroegere beslissingen helemaal zo slecht nog niet zijn’, aldus Tesselaar.

De familie De Boer, die in november 2000 een meerderheid van de aandelen verkocht aan de Britse investeringsmaatschappij 3i, maakte sinds 1 mei 2005 niet langer deel uit van de directie van de onderneming. Dat kwam vanwege een fundamenteel verschil van inzicht met de huidige directie over het te voeren beleid.

De familie De Boer wilde dat het bedrijf zich exclusief richt op tentenverhuur en dat de huidige vestigingsstructuur intact blijft. Directeur Tesselaar zou meer willen gaan investeren in semi-permanente accommodaties voor bijvoorbeeld supermarkten, hotels, parkeergarages en studenten. Daarnaast werd gevreesd dat de directeur van plan was de vestigingen in Alkmaar en Duitsland te sluiten. Met NPM Capital voorzag Tesselaar verdere expansie voor het bedrijf. Hij zei de omzet in drie jaar tijd te gaan verdubbelen.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel